Massages

Voet Reflexologie

Met voetreflexmassage worden specifieke punten op de voeten gemasseerd die verbinding hebben met bepaalde delen van het lichaam: organen, spieren, klieren, weefsels, botten en lichaamsfuncties.

 

Met deze massage is het mogelijk lichamelijke problemen te verlichten en het lichaam te stimuleren weer in balans te komen.

 

Vaak wordt er schematisch en klachtgericht gewerkt, maar het is ook mogelijk dat de massage wordt gestuurd door de intuïtie van de behandelaar om de reagerende reflex-zônes te vinden. Bij de massages wordt gebruik gemaakt van esotherische oliën- en/of -crème.

 

Print:

Thais voetenschema

Meridiaan Massage

De Thaise voetmassage en de Thaise body massage (uiteraard volledig gekleed) zijn drukpuntmassages en werken beide preventief. In Thailand zijn deze vormen van massage erg verweven met de cultuur.

 

Veel Thai laten na het werk even de voeten masseren of een bodymassage doen. Gewoon ter ontspanning en om te voorkomen dat men ziek wordt.

 

Daarnaast kunnen de massages ook curatief worden ingezet, dus ter ondersteuning van het herstel van het lichaam.

 

De leer van Boeddha is daarbij van belang en de Boeddha wordt door de therapeut dan ook kort gegroet voordat de massage begint.